Hakutyökalut

Kääntäjän työpäivästä kuluu suuri osa tietojen hakemiseen. Alla on joitakin hyödyllisiä apuohjelmia ja verkkopalveluja.

Search and Replace: Voit hakea ja korvata jonkin merkkijonon kerralla useissa tekstitiedostoissa. Soveltuu esimerkiksi viime hetken korjausten tekemiseen tai termien hakemiseen tekstimuotoisista sanastotiedostoista. Ohjelman saa käyttöön napsauttamalla tiedostoa tai kansiota hiiren kakkospainikkeella Resurssienhallinnassa.

IntelliWebSearch: Tämä työkalu nopeuttaa tiedonhakua merkittävästi hakemalla kerralla tekstistä valittua sanaa tai sanajoukkoa useista eri hakukoneista tai sanastoista (verkosta tai omasta koneesta).

Lookeen: Erittäin hyödyllinen ohjelma tietojen hakemiseen omista tiedostoista. Etsii salamannopeasti halutun merkkijonon tiedostojen nimistä ja tiedostojen sisällöstä kaikista asemista (myös pilvestä). Lookeen etsii halutut tiedot myös sähköpostista.

Everything: Tekee hetkessä hakemistolistauksen koko tietokoneesta verkkoasemat mukaan lukien. Näyttöön voi saada kaikki tiedostot, tietyllä tiedostotunnisteella varustetut tiedostot tai tietyn merkkijonon sisältävät tiedostot. Voittaa Windowsin Resurssienhallinnan mennen tullen.

Manypedia: Näyttää rinnakkain erikieliset sivut Wikipediasta, jolloin termien käännökset löytyvät helposti.

Magic Search: Etsii termejä kerralla useista eri käännösmuisti- ja sanastotietokannoista sekä Wikipediasta ja konekäännöspalveluista. 

Google Ngram Viewer: Auttaa selvittämään mikä fraasi tai termi useista vaihtoehdoista on yleisin englannin kielessä. Tai mikä sana seuraa yleisimmin jotakin tiettyä fraasia (jos haettavan fraasin perään kirjoitetaan tähti). Kaavio perustuu kaikkiin Google Books -kirjoihin.